Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONIUS

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
IUS

Description:
kdyz das 100 % dostanes zlateho bludistaka

Author:
AVATAR

Creation Date:
07/01/2023

Category:
Entertainment

Number of questions: 70
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
Co je to softwarove inzenyrstvi Systematicky postup k vyvoji, nasazeni a udrzbe SW Proces vyvoje SW Udrzba jiz vytvoreneho SW.
popis SW krizi z 60. let 20. stol. Projevovali se nizke cenove mzdy programatoru tudiz nebyla motivace pro programatory se zlepsovat ve svem oboru tudiz stagnoval vyvoj technologii v tehdejsi dobe Projevovala se a stale se projevuje neunosnym prodluzovanim a prodrazovanim projektu nizkou kvalitou vyslednych produktu, problematickou udrzvou a nizkou produktivitou prace programatoru. V 60. letech byl HW cenove velmi narocny a to zpusobylo nedostatek programatoru v tehdejsi dobe Krize nebyla v 60. letech, nybrz v 90. letech a slo o vysoky tlak na programatory. To zapricinilo nedostatek programatoru.
Co vse je softwarovy produkt Program vybaveni k pouziti programu pozadavky popisy navrhu specifikace zaruka zdrojove texty testovaci data pouze program prirucky, manualy.
jake znas 2 druhy SW Reklamni SW Genericky SW Strojovy SW Obchodni SW Zakaznicky SW.
co je to genericky SW SW ktery je usit na miru zakaznikovi SW ktery se prodava libovolnemu zajemci SW ktery je pouze navrh Zakaznickeho SW SW ktery je urcen pouze na spleneni jednoduchych zadani SW ktery je jednoduchy na pochopeni zakaznikem.
co je to zakaznicky SW SW ktery je usit na miru zakaznikovi SW ktery se prodava libovolnemu zajemci SW ktery je pouze navrh Zakaznickeho SW SW ktery je urcen pouze na spleneni jednoduchych zadani SW ktery je jednoduchy na pochopeni zakaznikem.
Co vse je je kvalita softwaroveho produktu je to souhrn vlastnosti a charakteristik vyrobku, procesu nebo sluzby, ktery ukazuje jeho schopnost plnit urcene nebo odvozene potreby. stupen splnenych pozadavku (mira stupne dokonalosti) Absolutni mira.
Najdi 1 kvalitu SW produktu ktera nepatri mezi kvality SW produktu 1/2 Spravnost SW Spolehlivost SW Efektovnost SW Pouzitelnost SW Slozitost SW Prenositelnost SW Bezpecnost SW.
Najdi 1 kvalitu SW produktu ktera nepatri mezi kvality SW produktu 2/2 Prenositelnost SW Znovupouzitelnost SW Problematika SW Interoperabilita SW Udrzovatelnost SW Testovatelnost SW Dokumentace SW.
Co je to Spravnost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Spolehlivost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Efektivnost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Pouzitelnost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Bezpecnost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Prenositelnost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Efektivnost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Udrzovatelnost SW Do jaké míry SW vyhovuje specifikaci. Splnění kritérií na využití zdrojů počítačového systému, na čas potřebný na realizace a dalších kritérií (náklady). Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Schopnost SW reagovat na měnící se potřeby zákazníka nebo změny legislativy. Úsilí vynaložené na to, aby se dal SW používat. Míra odolnosti vůči neoprávněným zásahům do systému. Do jaké míry je možné znovu použít jednotlivé části SW. Jak velké úsilí je potřebné pro přenos na jinou platformu. Úsilí potřebné na zajištění spolupráce s jinými systémy. Pravděpodobnost, že SW bude v daném čase vykonávat zamýšlenou funkci.
Co je to Testovatelnost SW MIra do jake jsou vsechny rozhodnuti pri vyvoji SW zdokumentovane a kontinuita dokumentace Usili nutne na testovani vlastnosti SW.
Co je to Dokumentace SW MIra do jake jsou vsechny rozhodnuti pri vyvoji SW zdokumentovane a kontinuita dokumentace Usili nutne na testovani vlastnosti SW.
Oznac problem pri vyvoji SW syndrom 90% hotovo prace v teamu nestalost Slozitost prizpusobivost dokumentace syndrom 2. systemu specifikace starnuti SW nachylnost SW k chybam.
dopln krivku starnuti SW (bez diakritiky).
Co je to softwarovy proces Testovani jednotlivych podprocesu programu Proces vyroby programu Analyza a specifikace pozadavku Definuje kdo ma kdy delat co aby byly splnene pozadavky.
Poskladej jak jde za sebou proces vyvoje implementace a testovani soucasti akceptacni testovani a instalace architektonicky navrh integrace a testovani systemu podrobny navrh analyza a specifikace pozadavku provoz a udrzba.
Co je to studie vhodnosti / analyza rizik Zameruje se na to jak ma byt system organizovan, vytvoren na zacatku vyvoje (prvni iterace), spojuje navrh se specifikaci, identifikuje vztahy a komunikaci balicku Na zaklade dostupnych informaci je trva odhadnout, zda jsme schopni pozadovany produkt vytvorit za predpokladanou cenu v prodpokladane dobe.
co je to dekompozice Rozdeleni problemu na podproblemy lepe zvladnutelne podsystemy muzeme vyvijet nezavisle, velke systemy se bey dekompozice nedaji zvladnout Zjednoduseny pohled na system bez ztraty jeho vyznamu skladba trid nebo objektu.
O jaky model jde (bez diakritiky nazev/2nazev model).
napis co patri do vernych obdelniku (1 nazev, 2 nazev, 3 nazev (definice nazvu), 4 nazev, 5 nazev nazev) (bez diakritiky).
O jaky model jde .
Dopln cerne obdelniky (1 nazev (definice), 2 nazev (definice), ... , 8nazev/nazev ) (bez diakritiky).
O jaky model se jedna.
dopln cerne obdelniky (1 nazev, 2 nazev ....) (bez diakritiky.
O jaky model jde.
dopln cerne obdelniky (1 nazev(staci pismenko velkym pismenkem), 2 nazev..., 5 nazev).
co je tohle za model.
popis cerne obdelniky (1 nazev, .... ) (5 nazev malym) (bez diakritiky.
Co je to inkrementalni model Kombinace vodopadoveho a iteracniho modelu, na zaklade celkove specifikace sec stanovi ucelene casti systemu Kombinace protoypovani a analyzy rizik.
O jaky model se jedna.
dopln cerne obdelniky (1 nazev nazev, 2 nazev ...) (bez diakritiky).
Co je to celym RAD (malym) (nazev).
Co je to RUP (nazev).
ktera z techto fazi neni v Rational Unified procesu Construction/realizace Inception/Zahajeni Transition/dodani Testing/testovani elaboration/projektovani.
graf rational unified procesu (mozna se bude hodit zapamatovat) spravna odpoved spatna odpoved.
Co je to polymorfizmus souvisejici data seskupene do jedne jednotky za ucelem zakryti implementacnich detailu definuje objekty trid na zaklade uz existujicich objektu, vznika hierarchie znalost tridy/objektu jako vykonat urcitou operaci, ktera ale muze byt spolecna pro vice trid zjednoduseny pohled na szstem bez ztraty jeho vyznamu.
Co je to zapouzdreni souvisejici data seskupene do jedne jednotky za ucelem zakryti implementacnich detailu definuje objekty trid na zaklade uz existujicich objektu, vznika hierarchie znalost tridy/objektu jako vykonat urcitou operaci, ktera ale muze byt spolecna pro vice trid zjednoduseny pohled na szstem bez ztraty jeho vyznamu.
Co je to dedicnost souvisejici data seskupene do jedne jednotky za ucelem zakryti implementacnich detailu definuje objekty trid na zaklade uz existujicich objektu, vznika hierarchie znalost tridy/objektu jako vykonat urcitou operaci, ktera ale muze byt spolecna pro vice trid zjednoduseny pohled na szstem bez ztraty jeho vyznamu.
Co je to abstrakce souvisejici data seskupene do jedne jednotky za ucelem zakryti implementacnich detailu definuje objekty trid na zaklade uz existujicich objektu, vznika hierarchie znalost tridy/objektu jako vykonat urcitou operaci, ktera ale muze byt spolecna pro vice trid zjednoduseny pohled na szstem bez ztraty jeho vyznamu.
vypis problemy pri specifikaci pozadavku (nazev, nazev, nazev).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
Co je tohle za diagram stavovy diagram (state diagram) diagram objektu (object diagram) diagram trid (class diagram) diagram pripadu uziti (use case diagram) diagram seskupeni (package diagram) sekvencni diagram (sequence diagram) diagram komunikace (communication diagram) diagram aktivit(activity diagram).
spoj nazvy s popisky u OO navrhu a navrhu architektury Problemy OO navrh architektury SRP - Single responsibility principle OCP - open closed principle DIP - dependency inversion principle.
Spoj principy navrhu balicku (komponent) k sobe REP - release reuse equivalency CCR - common closure principle CRP - common reuse principle ADP - acyclic dependencies principle LSP - Liskov substitution principle DRY - dont repeat yourself.
vypis 3 navrhove vzory (nazev vzor, nazev, nazev).
K cemu patri tato definice navrhoveho vzoru ucel - vytvareni pribuznych nebo zavislych objektu bez specifikace konkretni tridy, tvorivy vzor -> objekty dusledky - izoluje konkretni tridy, usnadnuje vymenu produktovych rad nevyhoda - podpora novych produktovych rad je obtiznejsi abstraktni tovarna (abstract factory) observer Jedinacek (singleton) fasada (facade) command.
K cemu patri tato definice navrhoveho vzoru ucel - Zjednoduseni komunikace mezi prvky systemu a prace se slozitymi pozadavky a systemy jednoduche rozhrani, oddeluje implementacni tridy a jejich pouziti dusledky - zjednodusene rozhrani, moznost vymeny vrstvy za fasadou bez zmeny uzivatelskych trid abstraktni tovarna (abstract factory) observer Jedinacek (singleton) fasada (facade) command.
K cemu patri tato definice navrhoveho vzoru ucel - definuje zavislost 1 ku N mezi objekty, vzor chovani pri zmene stavu objektu jsou informovany vsechny zavisle objekty dusledky - klient nemusi znat zavisle objekty abstraktni tovarna (abstract factory) observer Jedinacek (singleton) fasada (facade) command.
K cemu patri tato definice navrhoveho vzoru ucel - zapouzdreni pozadavku nebo operaci, vzor chovani zaslani pozadavku na obecne urovni, aniz zname konkretni protokol dusledky - jeden provedeny prikaz, uchovava stav klienta po provedeni prikazu abstraktni tovarna (abstract factory) observer Jedinacek (singleton) fasada (facade) command.
K cemu patri tato definice navrhoveho vzoru ucel - trida ma jednu instanci, tvorivy vzor -> objekty dusledky - zdokonolovani operaci, usnadnuje zmenu v navrhu, rizeny pristup k jedne instanci abstraktni tovarna (abstract factory) observer Jedinacek (singleton) fasada (facade) command.
pojmenuj ceho je tento text popis: zameruje se na to, jak ma byt system organizovan, vytvoren na zacatku vyvoje (prvni iterace), spojuje navrh se specifikaci, identifikuje vztahy a komunikaci balicku specifikace - idealne by se nemela architekturou zabycat, nerealisticky pozadavek, dekompozice pro organizaci a rozdeleni prace na specifikaci pozadavku arch. vzory jsou abstraktni popis dobrych vyzkousenych praktik, overeny na ruznych systemech, obshuje info o vhodnosti pouziti, slabe a silne stranky.
pojmenuj ceho je tento text popis: Rozdeleni systemu do vrstev, kazda vrstva oddeluje elementy systemu, nezavisla modifikace, lze ji snadneji upravovat. vrstva poskytuje sluzby nadrazene vrstve, nejnizsi vrstva = jadro systemu vyhody: nahrazeni cele vrstvy za jinou, redundantni sluzby na kazde vrstve nevyhody: ciste oddeleni vrstev je narocne, vrsva vyssi urovne nekomunikuje s niysi urovni, je mozny zpomaleny vykon aplikace.
pojmenuj ceho je tento text popis: klient je uzivatel sluzeb, pristupuje na servery, data v databzi musi byt pristupna pro velky pocet lokaci, servery mohou byt replikovane vyhody: distribuce na siti, dostupne vsem klientum nevyhody: nachylnejsi na utoky (denial of service), vykon zavisi na vztizeni site, problemy se spravou.
pojmenuj ceho je tento text popis: model zapouzdruje data a stav aplikace, informuje view; view zobrazuje model, vyzaduje zmeny, posila user udalosti controlleru; controller zajistuje zmeny na zaklade user akci a zmeny view na zaklade zmeny modelu, vybira views oddeluje prezentaci a interakci od systemovych dat vyhody: data mohou byt menena nezavisle na jejich reprezentaci, podpora prezentace ruznymi zpusoby nevyhody: navyseni rezie pro easy modely a interakce.
vyber typy pozadavku absurdni pozadavky uzivatelske pozadavky obchodni pozadavky funkcni pozadavky vykonnostni pozadavky nefunkcni pozadavky.
oznac typy nefunkcnich pozadavku pozadavky na vysledny system pozadavky na provoz systemu pozadavky na efektivnost systemu pozadavky na spravnost systemu pozadavky na vyvojovy proces pozadavky na rozhrani.
pojmenuj ceho je tento text popis: model analyticky trid, nalezeni abstrakci v problemove domene, use case pouziva pojmy z domenoveho modelu, zobrazuje jen podstatne veci z hlediska problemove domeny domenovy model neni datovy mdoel, nemusi mit atributy ani perzistentni data pojmenobaba koncepty domenoveho systemu.
Report abuse Consent Terms of use