Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONü-1

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
ü-1

Description:
ürünler

Author:
eo63058
(Other tests from this author)

Creation Date:
07/02/2014

Category:
Animation

Number of questions: 162
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
Aşağıdakilerden hangisi aracılığıyla MaxiPuan kazanılamaz? Maximum Sanal kart ile yapılan alışverişlerde Bireysel Emeklilik Hesabı Katkı payı ödemelerinde Maximum kredi kartıyla yapılan OGS yüklemelerinde Bayi kart ile yapılan SGK Prim tahsilatlarında.
Bankamız Lotaltı işlemleri ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? İş’te yatırım hattı ile alım-satım işlemi yapılabilir BİST genelgesi uyarınca hesap bazında bir iş günü içerisinde en fazla toplam 5000 TL alım satım yapılabilir. İşCep’ten alım –satım işlemi yapılabilir. BİST fiyatları baz alınarak hazırlanan fiyatlar üzerinden komisyon ödenmeden, alım satım yapılabilir.
Bireysel Müşterilerimizden ahmet bey internet şubesine giriş yapmış hesap bakiyesini görüntülemiş yatırım amaçlı hisse senedi alım talimatı vermiş ancak tanımlı hesapları arasında bulunmasına rağmen arkadaşı Mehmet beye para transferi yapamamıştır. Mehmet bey internet şubesinden şuan bulunduğu talimat kodundan hangi kod veya kodlara geçiş yapabilir? 2 ve 1 e geçebilir Yalnız 1 e geçebilir Yalnız 3 e geçebilir İnternet şubesinden talimat kodu değiştirilemez.
Aşağıdaki işlemlerden hangisi bankamatikten yapılamaz? vadesiz tl hesabı açma pocell operatörüne kontör yükleme işcebin qr kodla para çekme menüsü aracılığıyla bankamatikten 1000 tl çekme tanımsız hesaba döviz havalesi.
Bankamatikten altın hesabına altın alışla ilgili aşağıdakilerde hangisi yanlıştır? 1 gram ve katları şeklinde alış-satış yapılabilir alış işleminde kartın bağlı olduğu ek hesapta kullanılabilir altın alış ve satış işleminde üst limit yada günlük işlem limiti yoktur işlemlerden alınan komisyonda şube müdüriyetinin indirim yetkisi yoktur.
Yurt dışı şubelerimiz ve buralardaki bankamatiklerden çekilecek döviz türüyle ilgili eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? Erbil usd Batum usd Priştine usd Londra gbp.
Aşağıdakilerden ifadelerden hangisi yanlıştır? Günlük döviz çekme limiti TL para çekme limitinden bağımsızdır. Bankamatik+ cihazlarımıza tek seferde en fazla 30 kupür para yatırılabilir. Günlük para çekme limiti 800 USD ve eşiti EUR’dur. Yeni nesil bankamatik cihazlarımızdan efektif çekme işleminde ekranda sadece para çekmek için seçilen döviz cinsindeki hesaplar ve TL hesaplar listelenir.
Talimat kodu değişikliği hangi ekrandan yapılır? A- NAR B- MBS C- İŞLEMCİ D- PR.
Hangisi bankamatik.com.trye üye olan bir müşterimizin yapabileceği işlemlerden biri değildir? a- Bankamatik menüsü kişiselleştirme b- Hızlı para çekme tutarı belirleme c- Makbuz tercihi belirleme d- İşlem sonuç takibi.
Aktif biyokimlik kullanan müşterimiz biyokimlik kayıtlarının iptalini nerden yaptırabilir? şube şube/ bankamatik şube /telefon şubesi (yalnızca müşteri temsilcisi aracılığıyla) şube/ bankamatik/ telefon şubesi (yalnızca müşteri temsilcisi aracılığıyla).
Hesabında 5000 tl parası olan müşterimiz mobil imza i-anahtar ve biyokimlik kullanmaktadır.bu müşterimizin günlük kartsız çekebileceği tutar nedir? 750 1000 1500 2250.
Aşağıdaki kurumlardan hangilerinin faturası barkod okutularak bankamatikten yapılamaz? turkcell vodafone avea diski.
Cebe havale yapılan kanallar hangisinde eksiksiz ve doğru verilmiştir? internet şubesi-işcep-bankamatik-işpad internet şubesi-telefon şubesi-işcep-bankamatik-işpad internet şubesi-bankamatik-işpad-işwap-işcep internet şubesi-işcep-işpad-işwap.
Telefon şubesinde havale yapmak isteyen müşterimize ajanımız mobil onay kodu göndermişse müşterinin kullandığı iga hangisi olabilir? i enaktar cep enaktar mobil imza mobil onay kodu.
İnternet şubesine giriş yapan birden fazla iga kullanan müşterimize sistem tarafından tek kullanımlık şifre seçeneği sunuluyorsa aşağıdakilerden hangisini kesinlikle kullanmıyordur i anahtar cep anahtar net anahtar mobil imza.
Aşağıdaki kartlardan hangisi sadece tl çalışır? a-visa premier b-visa platinum c-visa maximiles d-visa maximiles select.
B tipi privia değişken fonla ilgili olarak hangisi doğrudur? a-3 yıldan önce çıkarsan 0,05 oranında komisyon kesilir b-90 günden önce çıkarsan 0,05 oranında komisyon kesilir c-31 günden önce çıkarsan 0,03 o.k.k. d-31 günden önce çıkarsan 0,05 o.k.k.
Anapara koruma amaçlı fonlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? yatırım dönemi içinde fona giriş yapılamaz halka arz işleminde yalnızca 801- b tipi likit fon teminat olarak kabul edilebilir fon portföyleri ayda bir değerlendirilerek oluşan fiyatlar ilan edilir %10 gelir vergisine tabidir.
müşteri numarası ile ilgili hangisi doğrudur 1-bireysel müşterilerimiz için mby ekranı ile üretilir 2-ticari müşterilerimiz için pr ekranı ile üretilir 3-teselsüllü müşterek hesaplar herbir hesap sahibi tarafından anında bankacılık kanallarında kullanolabilir 4-teselsülsüz müşterek hesaplar hesap sahiplerinin müşteri numaraları altına profil onaylı olarak tanımlandığından parasal işlem yapılamaz 1-3-4 1-2 2-3-4 1-2-3-4.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ek kart ile internet şubesine girilemez tc kimlik no ile internet şubesine giriş sadece bireysel müşteriler için mümkündür kullanıcı kodu firma yetkililerinin bireysel müşteri numaralarıdır karşılama mesajı hem bireysel hem ticari müşterilerimiz için uygulanan bir güvenlik uygulamasıdır.
aşağıdakilerden hangileri doğrudur 1-karşılama resmi yalnızca ticari internet şubesine girişte kullanılır 2-havale ve eft için hesap tanımlama işlemi, internet şubesi, telefon şubesinden mt aracılığıyla(i anahtar veya cep anahtar ilr giriş yapılması halinde), işcep, işwap ve şubelerimiz tarafından gerçekleştrilebilir 3-talimat kodu 3 olan müşterilerimiz hesap tanımlama işlemini sadece şubeden yapabilirler 2-3 1-2-3 1-2 1-3.
hangileri doğrudur 1-anında bankacılık kanallarında parasal işlem yapılabilen hesaplar onaylı hesaplardır 2-anında bankacılık kanallarında bakiyesi görüntülenebilen ancak parasal işlem yapılamayan hesaplar profil onaylı hesaplardır 3-teselülsüz müşterek hesaplar profil onaylıdır 4-anında bankacılık kanallarında görünmeyen hesaplar özel girilmiş hesaplardır 1-2-4 1-4 2-3-4 1-2-3-4.
talimat kodu ile ilgili hangileri doğrudur 1-talimat kodu 1 olan müşteriler sadece hesap özeti alma ve bilgi sorma işlemlerini yapabilirler 2-talimat kodu 2: 3. kişilere para aktarma dışında kalan tüm işlemler 3-talimat kodu 3: sadece tanımlı hesaplara para transferi 4-talimat kodu 0: kısıtlama olmaksızın tüm işlemler 1-2 1-3-4 1-2-4 1-2-3-4.
hangileri doğrudur 1-talimat kodu şubeler, bankamatik ve internet şubesinden değiştirilebilir 2-internet şubesinden talimat kodu değişikliği işlemleri sadece daha kısıtlı işlem seti yönünde yapılabilir 3-bankamatik ve şubelerden kısıtlama olmaksızın talimat kodu değişikliği yapılabilir 1-2 1-3 2-3 1-2-3.
hangisi yanlıştır ticari anında bankacılık kullanıcıları, bireyselden farklı olarak çek senetlere ilişkin bilgi sorma,ticari kredi işlemleri,ithalat transfr talimatı hazırlama,çoklu para aktarma, keşide edilen çek bilgilerini görüntüleme, çek karnesi ve sürekli çek basım formu talebini iletme,senet ödeme gibi farklı işlemler yapabilirler ticari anında bankacılıkta her firma için 1 tam yetkili ve istenilen sayıda kullanıcı tanımlanabilir firma ve kullanıcılar için günlük havale ve eft limiti belirlenebilir ticari müşteri numarası sadece pr ekranından üretilir.
aşağıdakilerden hangisi ticari anında bankacılık başvurusunda alınan belgelerden değildir ticari anında bankacılık firma başvuru formu noter onaylı karar sureti kullanıcıların kimlikleri başvuru formlarını imzalayacak şirket yetkililerinin imza sirküleri.
ticari anında bankacılığa özel işlemlerle ilgili hangisi doğrudur 1-çoklu para aktarma işlemleri 1 kullanıcı tarafından hazırlanma ve 1 den 4 e kadar sayıda kullanıcı tarafından onaylanma ile yapılır 2-tam yetkilinin kullanıcıların işlem yetkilerini yapabilmeleri için cep anahtar,i-anahtar, net anahtar ile giriş yapmış olması gereklidir 3-firma telgraf numarasının pr ekranında kayıtlı olması halinde çek-senet sorgulama işlemleri yapılabilir 4-ticari internet şubesinden firma çalışanlarının maaş işlemleri hazırlanabilir 2-4 1-3-4 1-2-4 1-2-3-4.
aşağıdakilerden hangisi sadece internet şubesine girişte kullanılır müşteri numarası müşteri şifresi parola tek kullanımlık şifre.
bireysel müşterilerimizin kullanıp ticari müşterilerimizin kullanamadığı tek kullanımlık şifre aracı hangisidir net anahtar intel doğrulama mobil imza cep anahtar.
ticari müşterilerimizin ticari müşteri şifrelerinin belirleyebilecekleri kanallar hangileridir 1-bankamatik 2-talefon şubesi(mt araccılığıyla) 3-telefon şubesi(telefon tuşlarını kullanarak) 4-isbank.com.tr anında şifre uygulaması 5-iş cep anında şifre 6-işwap anında şifre 7-şubeler 1-2-4-6-7 1-2-3-4-6-7 1-2-3-4-5-7 1-2-4-5-7.
bireysel müşterilerimizin şifre belirleyebildiği ticari müşterilerimizn belirleyemediği kanal hangisidir işwap işcep telefon şubesi(mt aracılığıyla) telefon şubesi(telefon tuşlarıyla).
geçici müşteri şifresinin geçerlilik süresi nedir şifrenin gönderildiği gün dahil 5 gün şifrenin gönderildiği günü izleyen günden sonra 5 gün şifrenin gönderildiği günü izleyen işgününden sonra 5 gün şifrenin gönderildiği gün dahil 5 iş günü.
geçici müşteri şifresiyle ilgili hangisi yanlıştır profil müşteri numarasına geçici şifre gönderilemez geçici müşteri şifresiyle sadece internet şubesi, işcep ve işwap a girilir geçici müşteri şifresi kapalı zarf içinde verilir geçici müşteri şifresi 3 kez hatalı girilirse geçerliliğini kaybeder.
hangisi yanlıştır geçici ticari şifre ile işcep e girilemez işcepteki anında şifre uygulaması sadece bireysel müşteriler içindir ek kartlar ile anında şifre uygulamasından ticari müşteriler yararlanamaz işwap anında şifre uygulaması ticari müşterilerin kullanımına kapalıdır.
hangi kanallarda şifre geçerlilik süresi bulunmaz 1-işwap 2-işcep android 3-telefon şubesi 4-bankamatik 1-3-4 2-3-4 3-4 1-2-3.
parola ile ilgili hangisi yanlıştır parola sıfırlama işlemi şubelerimizce yapılamaz parola yalnızca internet şubesinden değiştirilir beş defa üstüste parola hatalı girilirse bloke olur parolanın maksimum geçerlilik süresi 3 aydır.
aşağıdaki işlemlerden hangisi bankamatikten yapılamaz cep telefonu güncelleme vadeli/vadesiz döviz hesabı açma iş cep başvurusu parola değiştirme.
bankamatikten yapılan işlemlerle ilgili hangisi yanlıştır altın hesabına 10 gr ve katları şeklinde alış satış yapılabilir bankamatikten altın alış satış işlemlerinde günlük işlem limiti yada üst limit yoktur yurt dışı şubelerimizde bulunan bankamatiklerden 1500 tl karşılığı döviz çekilebilir yurtdışı şubelerde bulunan bankamatiklerden tl,usd,euro ve gbp cinsinden açılmış tüm hesaplardan apara çekilebirlir.
aşağıdakilerden hangisi doğrudur 1-döviz ödeyebilen bankamatiklerden çekilebilecek para birimleri usd,euro ve gbp dir 2-günlük yabancı para çekme limiti 800 usd veya eşiti euro veya gbpdir 3-sadece para çekilmek istenen birim cinsinden açılan hesaplar ve tl hesaplar görüntülenir 1-2 1-3 2-3 1-2-3.
biyokimlik kayıtları hangisinden değiştirilebilir? 1-şube 2-bankamatik 3-internet şubesi 1 2 1-2 1-2-3.
kartsız para çekme ile ilgili hangisi yanlıştır hem bireysel hem ticari müşterilerimiz uygulamadan yararlanabilir tüm ileri güvenlik araçlarıyla bir gün içinde en fazla 1000 tl çekilebilir biyokimlik ve mobil imza günlük para çekme limiti 1000 tldir cep anahtar ve i anahtar günlük para çekme limiti 250 tldir.
kartsız para yatırmayla ilgili hangisi yanlıştır tek seferde en fazla 12000 tl yatırılabilir tc kimlik no ile işlem yapılırsa en fazla günlük 18000 tl yatırılabilir tckn ile işlem yapılırsa ücret tahsil edilir ticari müşterilerde uygulamadan yararlanabilir.
aşağıdaki kurumlardan hangisine ait fatura ödemesi barkod okutularak bankamatikten yapılamaz turkcell vodafone avea diski.
cebe havale ile ilgili hangisi yanlıştır gönderici alıcının tckn cep tel ve tutar bilgisini girer ticari müşteriler cebe havale uygulamasından yararlanamaz günlük gönderilebilecek tutar 1000 tldir referans no alıcı tarafından kaybedilirse gönderici tarafından internet şubesinden yeniden referans no gönderilebilir.
işte yatırım hattı üzerinden hangisi yapılamaz hisse senetlerinin anlık fiyat bilgilerinin verilmesi rüçhan hakkı ve karpayı dağıtımına ilişkin bilgi verilmesi müşterilerimizin mevcut hisse senetlerinin diğer banka ve aracı kurumlara devri 1000 tl ve üzerindeki hisse senedi alım satım talimatlarının alınması.
bireysel müşterilerimizin kullanabilecekleri tek kullanımlık şifre uygulamaları hangileridir 1-mobil onay kodu 2-mobil imza 3-net anahtar 4-cep anahtar 5-i-anahtar 6-intel doğrulama 1 2 3 4 5 1 2 4 5 1 4 5 6 1 2 3 4 5 6.
aşağıdakilerden hangileri doğrudur 1-ek kredi kartı ile internet şubesine giriş yapılamaz 2-net anahtar kullanan bireysel ve ticari müşterilerimiz internet şubesine girişte başka bir tek kullanımlık şifre aracı kullanamaz 3-internet şubesinde hiç işlem yapmadan 5 dk açık kalırsa oturum sonlandırılır 1 3 1 2 3 1 2 2 3.
internet şubesinden işlem limiti belirleme ile ilgili hangisi yanlıştır müşteriye sms gönderilmesi için işlem limitinin en az 1000 tl olması gerekir limit belirleme ve sms gönderme işlemleri sadece bireysel müşteriler içindir ileri tarihli havale ve eft işlemleri iletalimatsız kredi kartı ödeme işlemlerinde sms gönderilmez para transferi ve sms bildirim limitlerini düşüren müşterilerimiz bu limitleri diledikleri zaman internet şubesinden yeniden yükseltebilirler.
i anahtarla ilgili hangisi yanlıştır başvuru telefon şubesinden mt aracılığıyla ve internet şubesinden yapılır ticari anında bankacılık müşterileri içib dileyen kullanıcı başvuru yapabilir cihaz ilk ulaştıgında sadece internet şubesinden kullanıma açılır internet şubesi yada telefon şubesinden kullanıma kapatılabilir.
cep telefonu güncelleme hangi kanallardan yapılabilir 1-şube 2-bankamatik 3-internet şubesi(iga ile) 4-telefon şubesi(iga ile) 1-3 1-4 1-2-4 1-2-3-4.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır mobil onay kodu blokesi kaldırma işlemi bankamatikten veya şube aracılığıyla adk tarafından yapılır mobil imza ile kartsız olarak sadece kılavuz hesaptan para çekilebilir mobil imza avea-vodafone-turkcell kullanıcıları için geçerlidir ticari müşteriler mobil imza kullanamaz.
net anahtar ile ilgili hangisi yanlıştır sadece internet şubesine girişte kullanılabilir başvuru şube internet şubesi ve telefon şubesinden mt aracılığıyla yapılır puk kodu bankamızca görüntülenemez yalnızca şube ve internet şubesinden kullanıma kapatılabilir.
aşağıdakilerden hangisi işcepte bulunurken işwapta bulunmaz 1-döviz havalesi 2-kayıp çalıntı bildirimi 3-bono-tahvil alış satış 4-centigram hassasiyetinde altın alış satış 5-başka banka kredi kartı ödeme 1 3 4 2 3 4 5 1 2 3 5 1 2 3 4 5.
hangisi yanlıştır işcep ve işwapta bulunan cebe havale ve şans oyunları ödemeleri ticari müşterilerin kullanımına kapalıdır mobil onay kodu ile içcepe giriş sadece ios ve android işletim sistemine sahip telefonlar için geçerlidir işcepe bireysel müşterilerimiz kredi kartı numarası ve kredi kartı şifresiyle giriş yapabilir ios ve android kullanıcıları işcepe geçici müşteri şifresi ve geçerlilik düresi dolmuş müşteri şifresiyle giremez.
qr kodla para çekme işlemi ile ilgili hangisi yanlıştır yalnızca bireysel müşteriler içindir günlük çekilebilecek tutar 1000 tldir işcepe login olunması gerekmez istenilen hesaptan para çekilebilir.
adk dan havale limiti ile ilgili hangileri doğrudur 1-bireysel müşterilerimizin müşteri numarasıyla adk dan yapabilecekleri havale limiti günlük 100.000 tldir 2-ileri tarihli havale işlemleri işlemin gerçekleşeceği günün limitinden düşer 3-bireysel müşterilerimiz internet şubesinden düşürdükleri günlük havale limtini çağrı merkezinden mt aracılığıyla 100.000 tlye kadar yükseltebilirler 4-ticari müşterilerin günlük havale limiti sahip ve kılavuz şubeler tarafından 100.000.000 tlye kadar yükseltilebilir 1-2-3 2-3-4 1-2-4 1-2-3-4.
bankamatikten gerçekleştirilen havale işlemleri ile ilgili hangisi yanlıştır bireysel müşterilerin bankamatikten gerçekleştirebilecekleri havale limiti hesap bazında günlük 50.000 tldir ticari müşterilerimizin bankamatikten gerçekleştirebilecekleri havale limiti hesap bazında günlük 200.000 tldir bireysel müşterilerimizin günlük döviz havalesi limiti 100.000 usd dir. müşteri no girilmeden gerçekleştirilemez ticari müşterilerimiz bankamatikten müşteri numarası ile işlem yapamadıklarından döviz havalesi yapamazlar.
eft limitleri ile ilgili hangileri doğrudur 1-bankamatikten kart kullanılarak gerçekleştirilen ibanlı eft işlem limiti 5.000 tldir 2-bireysel müşterilerimiz internet şubesinden düşürmüş oldukları limitleri çağrı merkezinden mt aracılığıyla 100.000 tl ye kadar yükseltebilirler 3-bireysel müşterilerin 200.000 tl ye kadar yükseltme talerpleri şubece değerlendirilir 4-304200-grubundaki gerçek kişilerin ticari işletmeleri grubunda izlenen bireysel müşteriler için eft limiti 750.000 tlye kadar arttırılabilir 5-ticari müşteriler için sahip ve kılavuz şube tarafından eft limiti 5.000.000 tlye kadar yükseltilebilir 1-3-4-5 2-4-5 1-3-5 1-2-3-4-5.
z alış satış ve transferleriyle ilgili hangisi yanlıştır hem bireysel hem ticari müşteriler için anında bankacılık günlük döviz alış satış limiti 200.000 usd.dir döviz alış satış limiti sadece hazine bölümü tarafından değiştirilebilir anında bankacılık kanallarından günlük 10.000 usd ve aylık 50.000 usd transfer limiti vardır ticari müşterilerin döviz transfer limiti ticari bankacılık ürün bölümü tarafından yükseltilebilir.
ödeme işlemleriyle ilgili hangileri doğrudur 1-aylık fatura ve kredi kartı borcu ödeme sayısı 150 dir 2- aylık fatura sorgulama limiti 200 dür 3-bireysel internet şubesinde günde 100 den fazla parasal işlem yapılamaz 1-2 2-3 1-3 1-2-3.
aşağıdakilerden hangisi mastercard lisansı ile çıkarılır odtü bankamatik işte üniversiteli bankamatik tarımsal ürün kart ilk imza hesabı bankamatik.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ticari elctron bankamatik kartlarımız internet alışverişlerinde kullanılamaz bireysel vadesiz hesaba bağlı 1 adet ticari vadesiz hesaba bağlı istenilen sayıda tarımsal ürün kart verilebilir imece kart tarım kredisi nakit çekimi haftasonu yada tatil gününde çekilirse tatilden sonraki ilk iş günü faiz işlemeya başlar imece kart ödeme ve borç sorgulama şube bankamatik ve internet şubesinden yapılabilir.
hangisi yanlıştır teselsüllü müşterek hesap sahiplerinin herbirine ayrı ayrı kart verilebilir.teselsülsüz müşterek hesap sahiplerine kart verilmez tarımsal ürün kart başvurusu esnasında tarımsal ürün karta ilişkin bhsye ek taahhütname alınır yeni verilen bankamatik kartlarına ilişkin geçici şifre telefon şubesinden şubeden yada sms ile öğrenilebilir -ticari bankamatik kartı -teselsüllü hesaplara ait bankamatik kartı -tarımsal ürün kart -ilk imza bankamatik kartı -satranç federasyonu kartlarından 0-12 ve 12-18 yaş arası olanlar sadece şubeden geçici şifre alabilir.
pospara ugulamasıyla ilgili hangisi doğrudur uygulamadan bankamatik ve şahıs kredi kartları yararlanabilir en az 10 tl alışveriş 10-100 tl nakit çekim yapılabilir alışveriş ve nakit çekimden maxipuan kazanılır pospara ile çekilen nakit günlük nakit çekim limitinden bağımsızdır.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır yurt içi diğer banka atmlerinden nakit çekimi esnasında bankamızın belirlediği nakit çekim limiti uygulanır cari hesap bakiyesi nakit çekme işlemi ve komisyon tutarlarının toplamını karşılamazsa sos/maximum hesap veya ek hesap devreye girer bakiye sorma işleminde ek hesap bilgilerine yer verilmez diğer bankaların atmlerinde alıkonulan kartlar 10 gün süre içinde ilgili atmnin bağlı oldugu banka şubesinden teslim alınabilir.
aşağıdakilerden hangisi internet alışverişlerinde kullanılamaz 1-müşterek hesaplara bağlı bankamatik kartları 2-ticari bankamatik kartları 3-ilk imza hesabına bağlı bankamatik kartları 4-satranç federasyonu logolu bankamatik kartları 1 2 3 1 2 3 4 3 4 1 3 4.
aşağıdakilerden hangileri bkm ekspress kapsamında değildir 1-şirket kredi kartları 2-bayi kartlar 3-ticari bankamatik kartlar 4-maxipara kartlar 1 2 3 4 1 4 2 3 4 2 4.
banakamatik kartları günlük işlem limitleriyle ilgili hangisi yanlıştır kart bazında günlük 1500 tl nakit çekim limiti vardır pospara ile çekilen tutar günlük nakit çekim limitinden düşer ticari bankamatik kartları için günlük nakit çekim limiti en fazla 5000 tl olabilir kart verilmesi esnasında limit girişi yapılmazsa limit otomatik olarak 5000 tl olarak belirlenir.
bankamatik kartlarıyla ilgili komisyonlardan hangileri doğrudur 1-yurtiçi diğer banka atmlerinden yapılacak nakit çekimlerinde 3.10 tl ve işlem tutarının%1i +bsmv alınır 2-bakiye sorma işleminde 0.85 tl + bsmv alınır 3-yurtdışı bankaşubeleri ve ödeme ofislerinden yapılacak nakit çekimlerinde 2 usd+işlem tutarının %1 ikomisyon alınır 4-yurt dışı atmlerden yapılacak nakit çekimlerde 3.5 usd+işlem tutarının %1 i komisyon alınır 1 2 1 2 3 3 4 1 2 3 4.
aşağıdakilerden hangisi doğrudur 1- teselsüllü müşterek hesaplara ait maxipuan kullanılırken sadece o kartın maxipuanı kullanılır,müşterinin diğer kartlarına ait maxipuanlar kullanılmaz 2-bankamatik kartlarıyla müşterinin bankamatik, maxipara ve kredi kartları puanlarının hepsi kullanılabilir 3-hediye sineme bileti uygulaması kart bazında uyguluandığından sadece bilet kazandıgı kartıyla bedava sinema biletini alabilir 1 2 2 3 1 3 1 2 3.
aşağıdaki maxipara kart türlerinden hangisi bir hesaba bağlı olmadan düzenlenemez maxipara ekonomik kart maxipara altın kart maxipara isimli kart maxipara gençlik+18 kart.
aşağıdaki maxipara kart tiplerinden hangilerinde karta başvuran ve kullanıcı farklı kişilerdir 1-maxipara isimli kart 2-maxipara altın kart 3-maxipara ekonomik kart 4-lets bodrum kart 5-maxipara sinema kart 1 2 5 1 4 5 4 5 1 4.
aşağıdaki maxipara kartların hangileriyle nakit çekim yapılabilir 1-maxipara ekonomik kart 2-maxipara gençlik-18 kart 3-maxipara gençlik+18 kart 4-maxipara isimli kart 5-maxipara altın kart 6-lets bodrum kart 1 2 3 1 2 3 4 1 3 5 1 2 3 6.
maxipara ekonomik kartla ilgili hangisi yanlıştır karta başvuran ve kullanıcı aynı kişidir ve bankamız müşterisi olmak zorundadır karta tekrar para yatırılabilir düzenli/otomatik para aktarma talimatı verilebilir son kullanma tarihi doldugunda yenilenmez.
hangi maxipara karttan kart ücreti alınmaz maxipara altın kart maxipara ekonomik kart maxipara gençlik-18 kart maxipara isimli kart.
vadematik kartla ilgili hangisi yanlıştır 1-peşin alışveriş işlemleri 3 aya kadar ötelenebilir 2-peşin alışveriş işlemleri 12 aya kadar taksitlendirilebilir 3-hesap özetinin asgari tutar dışındaki kısmı sonraki aya ötelenebilir 4-vadelendirme ve taksitlendirme vadematik işyerlerindeki postan, şubeden yada internet şubesinden yapılabilir 5-vadelendirme ve taksitlendirme hesap özeti son ödeme tarihine kadaryapılabilir 6-nakit çekimler taksitlendirilemez 7-hesap özeti erteleme üstüste olmamak koşuluyla ve 3 aydan önce açılmış olmak koşuluyla yılda 2 kere yapılabilir 1 3 5 5 2 5 5 6.
maximobil kredi katıyla ilgili hangisi yanlıştır taksitli işlem yapılamaz nakit avans çekilemez sanal kart ve ek kart verilemez bankamatiklerde kullanılamazinternet alışverişi yapılamaz sms ile veya işcep üzerinden başvurulur.
sanal kartlarla ilgili hangisi yanlıştır otomatik limit aktarma talimatı verme/değiştirme işlemi yalnızca internet şubesinden yapılır hem peşin hem taksitli işlem yapılabilir ek kartlara da sanal kart düzenlenebilir şirket kredi kartları vadematik ve bayi kartlar sanal kart uygulaması dışındadır.
sanal kartlara hangi kanallardan başvurulabilir 1-şube 2-bankamatik 3-internet şubesi 4-işcep 5-işwap 6-işpad 1 2 3 4 5 1 2 3 4 6 1 3 4 5 1 3 4 5 6.
sanal kart hangi kanaladan iptal edilemez internet şubesi işcep bankamatik şube.
büyük kulüp logolu kartlarla ilgili hangisi yanlıştır tüm şubelerimizden ve sms kanalaıyla başvuru yapılabilir bankamız mensupları da derneğe üye olmak koşuluyla logolu kredi kartı alabilir büyük kulüp kartlarına ek kart verilemez üyelik aidatı alınmaz.
bursaspor logolu kredi kartlarıyla ilgili hangisi yanlıştır kulübe üye olan tüm müşterilere verilebilir ek kart verilebilir bankamız mensuplarıda kart alabilir şubelerimizden ve sms ile başvuru yapılır.
sisav logolu kredi kartı ile ilgili hangisi yanlıştır sms ve şubelerden başvurulur sadece derneğe üye olanlar başvurabilir ek kart verilebilir bankamız mensduplarıda ilgili derneğe üye olarak kart alabilir.
aşağıdaki logolu kartlardan hangisine başvurmak için ilgili kuruma üye olmak gerekmez büyük kulüp türmob bursaspor sisav.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır 100 tl ve üzeri peşin alışveriş işlemleri3 aya kadar ertelenebilir yada 3 veya 6 taksit yapılabilir ek kart ve sanal kartlarda taksitlendirme/erteleme yapabilir müşterilerimiz dildikleri kadar erteleme ve taksitlendirme yapabilir taksitlendirme ve erteleme işleminden maxipuan kazanılabilir.
parakodla ilgili hangisi yanlıştır işcep, internet şubesi,ve telefon şubesinden kullanıma kapatılabilir sanalposlarda sadece kredi kartı kullanılabilir bankamatik ve maxipara kartlar kullanılamaz tüm şahıs ve şirket kredi kartlarıyla parakod ile fatura ödenebilir parakod şipşak alışveriş sadece kredi kartları için geçerlidir.şirket kredi kartları ek kartlar ve sanal kartlar uygulama dışındadır.
hangi kartlar nakit çekemez 1- işte üniveristeli 2-sanal kartlar 3-maximobil kredi kartları 4-bayi kartlar 1-2-4 2-3-4 1-2-3-4 1-2-3.
nakit avans ile ilgili hangisi yanlıştır 2-12 taksitli işlemler için asgari tutar 50 tldir 13-18 taksitli işlemler için asgari tutar 200 tl dir maximobil özellikli kredi kartlarıyla internet şubesinden hesaba havale yoluyla taksitli nakit avans çekilebilir aynı veya farklı numaralı ek kartlar taksitli nakit avans çekemez.
taksitli nakit avans çekilebilecek kanllar hangileridir 1-şube 2-bankamatik 3-işcep 4-işwap 5-internet şubesi 6-telefon şubesi(mt) 1 2 3 4 5 6 1 2 5 6 1 2 3 5 6 1 2 4 5 6.
aşağıdakilerden hangisi maximum furast işlemlerinden yararlanamaz işte üniversiteli kredi kartı şirket kredi kartı vadematik mensuplara ait kredi kartı.
hangisi maximum fırsat işleminden yararlanır 350 tl limitli kredi kartı farklı limitli ek kart işte üniversiteli şirket kredi kartı.
kredi kartı hesabına bağlı verilen talimatlarla ilgili hangisi yanlıiştır fatura ödeme talimatı şirket ve vadematik kartlar için verilebilir bayi kartlar için verilemz 824 kodlu maximum kart b tipi tahvil ve bono fonu sadece kredi kartı hesabından verilebilir cari hesaptan verilemez fon biriktiren talimat şube ve internet şubesinden verilebilir bayi kartlar vadematik ve şirket kredi kartı fon biriktiren talimat veremez ek kartlar verebilir.
üstü kalsın uygulamasıyla ilgili hangisi yanlıştır uygulama kapsamında 824- b tipi maximum kart tahvil ve bonoı fonu alınır talimat asıl kart sahibince verilerek ek kartlarda uygulamadan yararlanır başvurular şube internet şubesi telefon şubesi(mt) aracılığıyla yapılır şirket kredi kartı vadematik ve bayi kartlarda uygulamaya dahildir.
düzenli altın alım talimatıyla ilgili hangisi yanlıştır talimat şubeler ve internet şubesinden verilir düzenli altın alım talimatı kredi kartının son ödeme tarihinde gerçekleşir düzenli altın alım talimatı tutar olarak verilir talimat tutarı kart limtinin %25 ini geçemez.
kredi kartlarının müze kart özelliği ile ilgili hangileri doğrudur 1-30 günlük süre içinde aynı müze veya ören yeri en fazla 2 kere ziyaret edi,lebilir 2-işbankası kredi kartları,ek kartlar ve şirket kartları uygulamaya dahildir 3-bankamatik maxipara kartlar ve ziraat bankası maximum kartlar uygulamaya dahil değildir 1 2 2 3 1 3 1 2 3.
alışveriş sigortasıyla ilgili hangisi yanlıştır olay başına 2000 tl ile sınırlıdır satın alma tarihinden itibaren 90 gün ile sınırlıdır ve senede en fazla 2 hasar için geçerlidir zararın en fazla %92.5 lik kısmı karşılanır hırsızlık olayları sigorta kapsamında değildir.
aşağıdaki işlemlerin hangisinde maxipuan kazanılmaz nakit çekim fatura ödemesi hgs yüklemesi bes katkı payı ödemesi.
maximil ile ilgili hangisi yanlıştır tek seferlik harcamada en fazla 67 maximil kazanılabilir maximiles.com.tr yada telefon şubesinden maximil kullanmadan uçak bileti alınırsa her 150 tl ye 1 mile ilave olarak bilet tutarının %1 i oranında maximil kazanılır maximiles müşterileri tekseferde azami 2000 maximil maximiles select müşterileri 4000 maximil avans kullanabilir karta borç kaydı yapılabilmesi için maximil ve maxipuanlarınbilet bedelinin %10'unu karşılaması gerekir.
privia kartlarda maxipuan kullanımı ile ilgili hangisi yanlıştır maxipuanlar yurtiçi biletlerde 3kat, yurt dışı biletlerde 5 kat daha değerlidir 1 yıl içinde yurt içi bilet alımında 12000 yurtdışı bilet alımında 20000 maxipuan kullanılabilir maxipuan toplamının bilet tutarının en az %70 ini karşılaması gerekir kart limitinşn 12 katına karşılık gelen tutarın her 300 tlsi için i maxipuan avans kullanılabilir.
kredi kartı geri ödemeleriyle ilgili hangisi yanlıştır dövizle çalışan kartların borçları bankamatikten anında bankacılık döviz kurları ile tl olarak ödenebilir ptt şubelerinden şirket kredi kartı ve bayi kart borçları ödenemez 12000 tlden yüksek tutar ptt ye ödenemez talimatlı ödemelerde yp ödemeler için ek hesap ve sos talimatı geçerlidir.
kredi kartı destek sigortası ile ilgili hangisi yanlıştır kkds kapsamındaki temiinat kart bazında azami 10000 tldir kkds müşterinin en fazla 5 kredi kartı için yapılabilir şirket kredi kartı,vadematik,işte üniversiteli,ve bayi kartlar uygulama dışındadır müşterilerimizin tazminatı alabilmeleri için gerekli belgelerle şubelerimize başvurması gerekmektedir.
kredi kartı destek sigortasıyla ilgili hangisi yanlıştır tazminattan yararlanabilmek için aynı işverenle aralıksız asgari 6 ay çalışmış olmak gerekir şube ve internet şubesinden başvurulur 1 yıl süreyle sigorta yapılır ve otomatik olarakher yıl yenilenir şubeler ve internet şubesinden iptal edilebilir.
hızır ile ilgili hangisi yanlıştır komisyon ve hızır bakiyesinin %5 i nakit tahsil edilir 2-36 ay vadelidir mensuplar,şirket kredi kartları vadematik ve bayi kartlar kapsam dışındadır farklı numaralı ek kartlar hızır kullandırılacak kart olarak seçilebilir.
kartların yenilenmesiyle ilgili hangisi yanlıştır kartların geçerlilik süresi 5 yıldır asıl kart yenilendiğinde ona bağlı sanal kartında son kullanma tarihi ve güvenlik kodu değişir kartlar kullanıma açılırken asgari syy unvanlı çalışan onayı gerekir maximobil özellikli temassız kredi kartları le ekranından yenilenemez.
pay senetleri ile ilgili hangisi yanlıştır pay senedi alım satımından elde edilen gelire uygulanan stopaj oranı % 0 dır gerçek kişiler tarafından menkul kıymet yatrım ortaklıkları pay senetlerinden alım satım kazançları %10 stopaja tabidir.1 yıldan uzun süre elde tutulursa stopaja tabi değildir rüçhan hakkı süresi en az 15 en çok 60 gündür temettü gelirinden elde edilen stopaj oranı %15 tir.
b grubu paylarla ilgili hangisi hangisi doğrudur 1-halka açık piyasa değeri 10milyon tl ve dolaşımdaki pay sayısı 10 milyon adedin altında olan şirketlerdir 2-halka açık piyasa değeri 45 milyon tl ve fiili dolaşımdaki pay oranı % 5 in altında olan şirketlerdir 3-borsa fiyatı birim pay değerinin 1.5 katı ve üzeri olan yatırım ortaklıklarıdır 1-2 1-3 2-3 1-2-3.
c grubu paylarla ilgili hangileri doğrudur 1-gözltı pazarında işlem gören şirketlerdir 2-fiili dolaşımdaki pay sayısı 250.000 altında olan şirketlerdir 3-borsa fiyatı birim pay değerinin 2 katı ve üzeri olan yatırım ortaklıklarıdır 1-2 1-3 2-3 1-2-3.
pay senetleriyle ilgili hangisi yanlıştır a ve b grubunda yer alan paylar sürekli müzayede yöntemiyle işlem görür c grubunda yer alan paylar tek fiyat yöntemiyle işlem görür a grubunda yer alan paylar kredili işleme konu olabilirken b ve c grubundaki paylar kredili işleme konu olamaz a b c grubu listeleri borsa istanbul tarafından 6 ayda bir revize edilerek kamuoyuna duyurulur.
tl cinsinden devlet tahvili ve hazine bonoları hangi kanallardan alınıp satılabilir 1-internet şubesi 2-telefon şubesi 3-bankamatik 4-işcep 5-işwap 6-şube 1-2-3-5-6 1-2-3-4-5-6 1-2-4-6 1-2-3-6.
dibslerle ilgili hangisi yanlıştır dibs üzerinden elde edilen gelirler %15 stopaja tabidir döviz cinsinden ve dövize endeksli tahviller eurobonda kıyasla daha kısa vadelidr(1-3 yıl) döviz cinsinden dibsler t+3 takas süresine tabidir dövize endeksli dibsler t+0 takas süresine tabidir.
eurobondlarla ilgili hangisi yanlıştır abd doları cinsinden olanlar yılda 2 defa kupon ödemelidir euro cinsinden olanlar yılda 1 defa kupon ödemelidir takas süresi t+3 işgünüdür alım satım ve faiz gelirleri %10 stopaja tabidir.
yatırım fonları ile ilgili hangisi yanlıştır yatırım fonu portföyü içerisinde en az %51 oranında bir menkul kıymet varsa ilgili menkul kıymet yatırım fonu isminde de yer alır fonun en az %25i hisse senedinden olşuyorsa a tipi fon olarak adlandırılır bankamızın kurucusu oldugu fonlar iş portföy yönetimi aş tarafından yönetilir a tipi fonlarda ana para koruması yoktur b tipi fonlarda anapara koruması vardır.
privia yatırım fonlarıyla ilgili hangisi yanlıştır b tipi privia değişken fondan 31 günden önce çıkılması halinde %0,3 komisyon alınır a ve b tipi privia fonlar birbiriyle değiştirilebilir privia fonlar acil nakit sistemine dahil değildir privia fonlara katılma belgeleri hazine bonosu ihalelerinde veya pay senedi alımında teminat olarak kullanılamaz.
fon buketi ile ilgili hangisi yanlıştır en az 2 en çok 5 fondan oluşur tek seferlik fon buketi alım talimatı sadece hesaptan verilebilir şube ve internet şubesinden alınıp satılabilir fon buketleri maximum hesap ve sos uygulamasına dahildir.
acil nakit sistemi kapsamında tahsis edilecek ek hesabın tavan limiti nedir 10 bin tl 20 bin tl 30 bin tl 40 bin tl.
kumbara fonu ile ilgili hangisi yanlıştır kumbara fonu için açılan yatırım hesaplarında başka bir enstrüman işlem göremez 3 yıldan önce çıkılırsa %3 oranında komisyon alınır fon biriktiren talimat verilmiş çocuklar lehine ferdi kaza sigortası uygulanır müşterek hesap olarak açılabilir.
repo işlemleriyle ilgili hangisi yanlıştır 1 günden 45 güne kadar yapılabilir saat 14 e kadar talimat verilmiş olmalıdır 1-7-30-45 günlük otomatik repo talimatı verilebilir yatırım hesabının bulundugu şube, bankamatikler,internet şubesi ve telefon şubesinden otomatik repo talimatı verilebilir.
viopla ilgili hangisi doğrudur 1-sürdürme teminatı,bulunması gereken teminat değerinin %75 idir 2-işlem teminatı olarak sadece tl nakit teminat olarak kabul edilebilir 3-işlem teminatının en az %30 u nakit teminattn oluşması gerekir 1-2 2-3 1-3 1-2-3.
viopla ilgili hangisi yanlıştır kaldıraç etkisi ile küçük paralara büyük pozisyonlar alınabilir hisse senedi ve hisse senedi endekslerinden sağlanan sözleşmeler % 0 stopaja tabidir açığa satış imkanı verir hisse senedi ve hisse senedi hariç sözleşmeler % 15 stopaja tabidir.
aşağıdakilerden hangisi sadece organize piyasada işlem görür forward swap futures opsiyon.
altınla ilgili hangisi yanlıştır yatırım hesabındaki altın ürünleri(830-831-832) tmsf kapsamında değildir altın depo hesağplarından saklama ücreti alınmaz yatırm hesabı tl vasatisi 1000 tl altında olanlardan saklama ücreti alınmaz 830 gr altın en az 10 gr olarak satılır.
hangi kanaldan 0.01 gram altın alınıp satılamaz internet şubesi şube iş cep bankamatik.
vadesiz altın hesabı hangilerinden açılabilir 1-şube 2-internet şubesi 3-işcep 4-işwap 1 2 3 4 1 2 3 1 2 4 1 2.
vadeli altın hesabıyla ilgili hangisi yanlıştır şubelerimizden ve internet şubesinden açılabilir 10 gr alt limit vardır vade içinde altın yatırma ve çekme yapılamaz tasarruf mevduatı sigortası kapsamında değildir.
tüketici kredileriyle ilgili hangisi yanlıştır asgari vade 1 aydır tüm aylık ödemeli kredilerde ilk taksitin vadesi asgari 5 azami 55 gün sonra olabilir yurtiçi ve yurtdışı yerleşik yabancı uyruklu kişilere tüketici kredisi kullandırılabilir mensubumuzun eşinin veya velayet altındaki çocuklarının kullanabileceği kredi aylık net ücret toplamının 5 katını aşamaz.
hangisi yanlıştır bireysel kredi açma yetkisi bireysel krediler tahsis bölümü tarafından belirlenir tüketici kredilerinde kkdf %15 bsmv % 5 tir konut kredilerinden kkdf ve bsmv tahsil edilmez konut kredilerinde sabit teminatlı hayat sigortası yapılır.
hangisi yanlıştır kredi destek sigortası 1-3 yıl arsında yapılabilir kredi destek sigortasında işsizlik riskinin gerçekleşmesi halinde azami 6 ay süre ile taksit ödenir esnek taksit ödemeli krediler şube yetkisinde sonuçlandırılamaz kredi vadesi1 yıldan kısa oldugunda 1 yıllık kredi destek sigortası yapılır.
esnek taksit ödemeli kredilerde ilk taksit ödenene kadar hangisi değiştirilemez faiz oranı taksit sayısı ödeme başlangıç tarihi kısa vadeden uzun vadeye or vice versa.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır gecikme faizinin oranı kredi faizinin %30 fazlasıdır kredi geri ödemelerinde kısmı tahsilat şube bankamatik ve internet şubesinden yapılabilir vadesi gelmemiş bir taksit için kısmi ödeme yapılamaz kısmi ödeme alt limiti 50 tldir.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır konut ve gayrimenkul alımı hariç kullandırılan tüketici kredilerinde vade 36 ayı aşamaz maaş kredisi maaşı bankamıza yatankişilerin maaş rehni karşılığında kullandırılır.kredi doğrudan borçluya ödenir bankamızca işçilerin maaşlarının 4 te 1 itemlik alınabilir yada haciz konulabilir maaş kredisi tüm şubelerimizce kullandırılabilir.
emekli kredisi ile ilgili hangisi yanlıştır emekli maaşının 10 katını aşamaz müşterinin ödeyeceği taksit tutarı aylık maaşının 3 te 1 ini geçmemelidir maaşın bankamıza devralınması gerekir azami kredi tutarı 25.000 tldir.
birikimli hayat ve gelir sigortası kredisi ile ilgili hangisi, yanlıştır ücretli, emekli, serbest meslek, gerçek kişi tacir,şirket ortağı kişilere kullandırılabilir poliçe üzerine rehin tesis edilir kefil alınmaz kredi kapsamında 3.bir kişinin poliçesi rehnedilerek de kullandırılabilir diğer sigorta şirketlerindeki sigortalar bu kredi kapsamında rehin alınmaz.
yat kredisiyle ilgili hangisi yanlıştır nakit karşılık alnırsa yat bedelinin tamamına kadar kredi kullandırılabilir konut ipoteği alınırsa konutun ekspertiz değerinin % 50 sini aşmamak kaydıyla yat bedelinin % 75 ine kadar kredi kullandırılabilir altın blokajı alınacaksaasgari %30 marjlı alınmalıdır hayat sigortası yapılması zorunludur.
kasko kredisiyle ilgili hangisi yanlıştır taşıt kredisi bankamızdan kullanıldıysa 0 km taşıt kredisi faiz oranı kredisiz yada başka banka taşıt kredisi alındıysa 2.el taşıt kredisi faiz oranı uygulanır minimum kasko süresi 1 yıldır açılacak kredinin vadesi kasko süresini aşamaz kredi tutarı anadolu sigortaya ödenir diğer kasko şirketlerine yaptırılacak kaskolarda ödeme müşteriye yapılır.
arsa kredisi ile ilgili hangisi yanlıştır sadece ücretli, emekli, mensup ve emekli mensuplar kullanabilir kredi tutarı arsanın acil satış bedelinin %50 sini aşamaz 50.000 tl azami şube yetkisinde kullandırılır bsmv ve kkdf alınmaz.
taşıt kredisiyle ilgili hangisi yanlıştır kredilendirilecek taşıtın 5 veya daha küçük yaşta olması gerekir kredi tutarı taşıtın değerinin %70 ini aşamaz taşıt bedeli 50.000 tl yi aşan taşıtlarda ise 50.000 e kadar olan kısmı %70 aşan kısmı için %50 dir taşıt kredisi 48 ayı geçemez o km araçlarda doğrudan rehin konulurken ikinci el araçlarda ön rehin konulur ve 30 gün içinde tescil edilmesi gerekir.
taşıt takas kredisyle ilgili hangisi yanlıştır müşterinin satmak istediği araç en fazla 5 yaşında olabilir her iki araca da rehin konur yeni alınan araca kasko şartı aranırken satılacak araçta kasko zorunlu değildir kredi iki dilim halinde kullandırılır ve yeni alınan aracın satıcısına ödenir.
konut kredileriyle ilgili hangisi yanlıştır kredilendirilebilecek konutun inşasının en az %75 oranında tamamlanmış olması gerekir kullandırılabilecek kredi taşınmazın piyasa değerinin %75 ini geçemez yabancı uyruklu yurtiçi yerleşik gerçek kişiler konutun piyasa değerinin %60 ına kadar kredi kullanabilir.ev kredisinin masrafı ile birlikte kullandırılacak nakit kredilerin toplamı %65 i aşamaz piyasa değeri 50.000 tl altında olan konutlara ev kredisi tahsis edilemez.
tüketici destek kredileriyle ilgili hangisi yanlıştır ticaretten kaynaklanmayan nakit ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla konut ipoteği alınarak kullandırılan kredilerdir taşınmazın piyasa değerinin %50 sini aşamaz serbest meslek,şirket ortağı veya gerçek kişi tacirlere en fazla 40.000 tl kullandırılabilir ücretli, emekli ve mensuplara şube bireysel kredi açma yetki limitinin %50 sine kadar 50.000 tl nin altında ise 50.000 tlye kadar kullandırılabilir.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır ipotekli hazır kredi tutarı açık konut kredisinin ödenmiş anapara tutarı kadar olabilir konut ve yapı güçlendirme kredisi ipoteksiz kullandırımda 36 ay vadeye kadar azami 30.000 tldir konut ve yapı güçlendirme kredisi ipotekli kullanımda azami vade 60 ay ve konutun ekspertiz değerinin %50 si ile sınırlıdır ipotekli konut ve yapı güçlendirme kredisinde kkdf muaftır bsmv alınır.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır devredilen ev kredilerinde bugün ödendiğinde rakamının 50.000 tl üzerinde olması halinde genel müdürlükten fiyat istenir eksperler tarafından 30 puan ve üzeri değerlendirilen konutlar çevre dostu ev kredisi kapsamında değerlendirilebilir kamu çalışanlarına özel ev kredisinde cari oranlarımızdan 0.01 puan indirim yapılır ön onaylı ev kredisi mektubu 30 gün geçerlidir.
elektronik imzalı nakit kredi ile ilgili hangisi yanlıştır 6 ay içinde 1 kez kullanılabilir asgari 500 azami 5000 tl kredi kullandırılır turkcel-avea mobil imza sahibi müşterilerce internet şubesinden başvurulur bsmvden muaftır.
aşağıdakilerden hangisine vadesiz mevduata dayalı ek hesap açılamaz ücretli emekli mensup serbest meslek sahibi.
hazır avans ile ilgili hangisi yanlıştır tek seferde ve yalnızca bankamatikten kullanılır maaşını 3 aylık dönemde alan müşterilere hazır avans tahsis edilemez sadece işverence yapılacak maaş ikramiye gibi ödemelrden tahsil edilir kkdf ve bsmv alınmaz.
müşterinin sahip şubesi hangisidir a b c d sfo 1000 2000 500 1200 kfo 1000 - 1000 800 maaş hayır hayır hayır hayır işlem 5 3 2 5 ürün 3 1 2 3 kılavuz evt hayır hayır hayır santral evt hayır hayır hayır a b c d.
aşağıdakilerden hagisi yanlıştır sfo+kfo toplamı 100 tl altında ise sonraki kritere geçilir parasal işlem sayısı 2 nin altındaysa sonraki kritere geçilir müşteri erimesi modeli 3 ayda bir güncellenir müşteri yaşam boyu değeri 65 yaşına kadar hesaplanır.
aşağıdakilerden hangisi temel ürün seti sahipliği hesaplamasında dikkate alınır 1-vadesiz tl 2-kredi kartı 3-otomatik ödeme talimatı 4-ek hesap 5-yatırım hesabı 1-2-3-4-5 1-2-4-5 2-3-4-5 1-2-3-4.
aşağıdaki müşterinin temel ürün seti sahipliği kaçtır 1 adet vadesiz tl 3 adet kredi kartı 3 adet otomatik ödeme talimatı 1 adet ek hesap 1 adet yatırım hesabı 9 7 5 5,5.
aşağıdaki müşterinin çapraz satış adeti kaçtır 1 vadesiz tl 1 vadeli tl 1 altın depo 3 kredi kartı 1 otomatik ödeme 1 bankamatik kartı 1 hgs 1 ogs 6 7 5 6,5.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır temel ürün seti sahipliğinde 1 adet otomatik ödeme talimatı 0,5 ürün 2 yada daha fazla otomatik ödeme talimatı 1 ürün olarak kabul edilir sos/maksimum hesap ürünlerinden birine yada ikisine de sahip olan müşteriler için ürün sayısı 1 olarak sayılır ogs veya hgs ürünlerinden birine yada ikisine de sahip olan müşteriler için ürün sayısı 1 olarak sayılır çapraz satış adedi ticari müşteriler için de hesaplanır.
müşteri grubu belirlenirken aşağıdakilerden hangisi ürün sayısına dahil edilmez vadesiz tl fatura tahsil talimatı yatırım hesabı kredili mevduat hesabı.
yetkilendirilmiş hesaplarla ilgili hangisi yanlıştır varlıklı ve çok varlıklı segmentteki müşteriler uygulamadan yararlanabilir yetkilendirme sadece mevduat ve yatırım hesaplarını kapsar kredi ve kredi kartları tüm şubelerimizce görüntülenebilir şube müdürlerinin ekrandan yetkilendirilmelerine gerek yoktur yetkilendirilmiş hesaplar anında bankacılık kanallarından parasal işlem yapamazlar.
ilk imza hesabıyla ilgili hangisi yanlıştır ilk imza hesabına bağlı yatırım hesabına sadece 801- b tipi likti fon alınabilir vadesiz-vadeli altın mevduat hesabı açılabilir hesap işletim ücreti alınmaz ilk imza hesabı veli/vasi adına açılabilir.
işte üniversiteli kartlarıyla ilgili hangisi yanlıştır sadece 3 kodlu fatura ödemeleri için ek hesap açılabilir işte üniversiteli kredi kartlarından giriş ve yenileme ücreti alınmaz vadesiz tl hesaplarından hesap işletim ücreti alınmaz farklı numaralı ek kart olarak verilebilir.
şubesiz vadeli mevduat hangi kanallardan açılabilir 1-internet şubesi 2-işcep 3-işwap 4-bankamatik 5-telefon şubesi(mt) 6-şube 1 2 3 4 5 1 2 3 4 5 6 1 3 4 5 1 4 5.
sabit hesapla ilgili hangisi yanlıştır hesap açılışında alt limit 250 tldir sadece şubeden açılabilir tüm mevduat gruplarında açılabilir 1 2 3 yıl vadeli ve aylık,3 aylık,6 aylık ve yıllık faiz ödemelidir.
hgs ile ilgili hangisi yanlıştır internet şubesinden yalnızca 1. sınıf araçlar için hgs etiketi satılır hgs etiketine yapılan yüklemelerden maxipuan kazanılır bayi kartlar şirket kredi kartları ve vadematik hgs ile eşlenemez pttden alınmış etiketler bankamız etiketine dönüştürülemez.
ogs ile ilgili hangisi yanlıştır cihazlar bankamızca 4 yıl garantili olarak satılır bankamızda tüm araç sınıflarına ogs satışı yapılmaktadır internet şubesi bankamatik ve şubelerden 1.sınıf araçlara ait ogs satışı yapılır ogs teminat bedeli nakden tahsil edilebilir.
aşağıdakilerden hangisi yanlıştır pasaport bedeli pasaport harcı ve yurt dışı çıkış harcı yalnızca şubelerimizden tahsil edilir vize randevu ve vize bedeli şubeler ve internet şubesinden ödenebilir vize bilgi servisinin ödemeden 1 iş günü sonra aranması gerekir kullanılmamış pin numarası 1 ay geçerlidir.
sos ile ilgili hangisi yanlıştır tüzel kişi müşteriler talimatlarını sadece şubelerden güncelleyebilirler gerçek kişi müşteriler talimatlarını şubeler telefon şubesi ve internet şubesinden güncelleyebilirler bankamatik kartlarıyla internet üzerinden yapılan alışverişler sos kapsamında değildir uygulama kapsamındaki fonlar sırasıyla 801-818-808 dir.
maximum hesap ile ilgili hangisi yanlıştır müşterinşn cari ve cari hesabına bağlı yatırım hesabında her işgünü oluşacak serbest bakiyeyle otomatik olarak 818-b tipi maksimum tahvil ve bono fonu alınır fon alımı bankamızca belirlenen asgari bakiyeyi aşan tutar için gerçekleştirilr bu tutar şuan için 250 tldir maksimum hesap hizmetinden sostan yararlanan müşteri grupları yararlanabilir maksimum hesap talimatı olan müşterilerin ödemelerinde ilk olarak 818 kodlu fon bozulur.
aşağıdakilerden hangisi masem ayrıcalıklarından değildir ilave 0.02 maxi puan verilir başka bankalardan eski maaş hesabına yapılacak eftler için ayda birkez 3 tl maxi puan verilir hesap işletim masrafı ve kredi kartu aidatı alınmaz ek hesaplardan faiz alınmaz.
Report abuse Consent Terms of use