Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ON02

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
02

Description:
kpkppkkj

Author:
kok
(Other tests from this author)

Creation Date:
18/03/2024

Category:
Others

Number of questions: 54
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
Kolik členů má rada: 4 5 7.
Nejvyšší orgán je: Členské shromáždění (1x ročně – v rámci konference) členské seskupení.
Co dělá předseda AKL: Je statutárním zástupcem, řídícím členem (výkonná a organizační činnost), zástupce sdružení navenek. dd.
Jaká je profesní organizace logopedů: IPVZ LSM (Logopedická společnost Miloše Sováka) AKL ČR.
Kdo zařazuje do vzdělávání v oboru klinická logopedie: Ministerstvo zdravotnictví AKL ČR IPVZ.
Kdo vydává potvrzení o kvalifikaci: Ministerstvo zdravotnictví IPVZ Lékařská společnost J.E. Purkyně.
Jaké kurzy dělá AKL? inovační akreditované certifikované.
SAL je: Slovenský akreditovaný logoped Slovenská asociace logopedů.
Revizní komise AKL: má 2 členy Je volena Radou AKL (NE! Č ) má 3 členy kontroluje ekonomické hospodaření Rady AKL 1 ročně Kontrola min 1x / rok, sepsání zprávy.
Na jak dlouho je volena Rada AKL 3 roky 4 roky 5 let.
Kdy zaniká AKL: rozhodnutí MZ členského shromáždění.
Úkoly etické komise : kárné řízení kontroluje radu radí členům AK je kontrolována radou.
Kdo je statutárním orgánem AKL: předseda rady prezident/prezodentka AKL.
Kdo může zamítnout členství v AKL: etická komise rada spolku na návrh pověřeného člena rady spolku. Vydá o tom písemné sdělení.
Kdo se může stát členem AKL: členem spolku se může stát každá osoba plně svéprávná, která je zaměstnaná ve zdravotnictví na pozici klinický logoped členem spolku se může stát každá osoba plně svéprávná, která je zaměstnaná ve zdravotnictví na pozici logoped ve zdravotnictví minimálně 1 rok členem spolku se může stát každá osoba plně svéprávná, která je zaměstnaná ve zdravotnictví na pozici logoped ve zdravotnictví nebo na pozici klinický logoped.
Co platí o K3: 5 L praxe Kurzy 10 + 2, 2 certifikované.
Diplom celoživotního vzdělávání : Vydává AKL K3 + žádost mailem na sekretariát + 40 kreditů za 5 let Platnost 5 let.
Revizní komise: kontroluje hospodaření spolku má 3 členy je volena radou.
Rada AKL: nevím vede veškerou dokumentaci je volena člen. shr.
Nejvyšším orgánem AKL je: členské shromáždění etická komise.
Kdy zaniká AKL?:nevím usnesením rady rozdělením spolku na člen. shrom. zánikem spolku s likvidací rozhodnutím členského shromáždění ozn. Ministerstva zdravotnictví.
Diplom Celoživotního vzdělávání, podmínky: K3 osvědčení o atestaci platí 5 let neomezeně.
Kdo svolává členské shromáždění: etická komise Rada AKL.
Vyhláška 424/2004 (nově 55/2011 ?): vymezuje činnost o nelékařských povoláních.
Zákon 96/2004 Sb.: vymezuje činnost o nelékařských povoláních.
Ministerstvo zdravotnictví: zařazuje do oboru uděluje registraci, odbornost.
AKL: zahradkářská organizace profesní organizace.
Co upravuje zákon 31/2010 o specializačním vzdělávání: o kompetencích KL, o délce a průběhu specializačního vzdělávání ukončeném atestační zkouškou sss.
jak se zruší členství v AKL: úmrtím člena písemným oznámením člena o zrušení členství ukončením výkonu klinické praxe v oboru klinická logopedie v rezortu zdravotnictví rozhodnutím o vyloučení člena ze spolku zánikem Asociace klinických logopedů ČR z.s.
základní kmen ukončuje se po 18 měsících test pořádá IPVZ ukončuje se po 5 letech.
zákona č. 563/2004 Sb., o pedagogických pracovnících a o změně některých zákonů způsobilý k právním úkonům, odbornou kvalifikaci pro přímou pedagogickou činnost, pracovní dobu pedagogických pracovníků, bezúhonný, zdravotně způsobilý, prokázal znalost českého jazyka, Podmínky pro vzdělání učitele MŠ; učitele 1. a 2. stupně ZŠ; přípravné třídy ZŠ i ZŠ speciální; střední školy; uměleckých odborných předmětů (ZŠ, MŠ, konzervatoř); učitel VOŠ; učitel jazykové školy; a další pedagog. Pracovníci vč. trenéra.
Co dělá revizní komise AKL: Revizní komise sestává ze tří členů volených členským shromážděním. Ze svého středu volí členové komise předsedu revizní komise. - Předseda revizní komise svolává a nařizuje jednání komise, tato jednání řídí. Předseda komise zejména: o zpracovává roční zprávu činnosti revizní komise pro potřeby členského shromáždění, o provádí průběžnou kontrolu ekonomického chodu AKL ČR z.s., zprávy o výsledcích předkládá všem členům AKL ČR z.s. v zabezpečené elektronické podobě na web AKL ČR z.s. nebo na členskému shromáždění, o kontroluje předložené doklady pro výplatu cestovních a jiných náhrad účtovaných členy AKL ČR z.s., má právo kontroly veškerých ekonomických dokladů AKL ČR z.s., provádí revize či zajišťuje inventury, o s právem poradního hlasu se může účastnit jednání rady AKL ČR z.s., o v případě nesrovnalostí činí náležitá oznámení a navrhuje postup při nápravě stavu. .
zákon 55/2011: - o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků (o nelékařských povoláních) Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle § 90 odst. 2 písm. e) zákona č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o nelékařských zdravotnických povoláních), ve znění zákona č. 125/2005 Sb.: ss.
Členské shromáždění je usnášeníschopné: je-li přítomna alespoň polovina pro zasedání zaregistrovaných členů spolku (mimo čestné členy musí být přítommi všichni.
Jiný odborný pracovník ve zdravotnictví + Co může vykazovat komplexní vyšetření 72015, kontrolní 72017, cílené 72016; ostatní jen K3? jiný odborný pracovník ve zdravotnictví nositel výkonu K.
Která společnost svou činností nepatří mezi ostatní: AKL - ČLK (česká lékařská komora) LSMS .
Kdy je členské shromáždění usnášeníschopné? je-li přítomna polovina členů AKL ČR je-li přítomna polovina zaregistrovaných účastníků dané akce je-li přítomna polovina členů v sále.
Kdo může být členem ČLS JEP? lekaři, farmaceuti a jiní odborní pracovníci ve zdravotnictví každý, kdo má zájem o zdravotnictví lékaři, farmaceuti.
Která právní norma ošetřuje získávání způsobilosti nelékařských zdravotnických pracovníků? zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o nelékařských zdravotnických povoláních) xx.
Která právní norma ošetřuje činnosti n.zdr.prac. : zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů 55/2011 - o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků (o nelékařských povoláních).
zákon 96/2004 : O podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů o ochraně veřejného zdraví O podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů.
vyhláška 4/2010 : o ochraně veřejného zdraví o kreditním systému – O podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání a k výkonu činností souvisejících s poskytováním zdravotní péče a o změně některých souvisejících zákonů.
zákon č. 258/2000 : o ochraně veřejného zdraví o kreditním systému o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků (o nelékařských povoláních).
Člen AKL ČR je zejména oprávněn: a. účastnit se jednání a rozhodování členského shromáždění, b. volit a být volen do orgánů AKL ČR ( s výjimkou stanovenou v bodě 1.), c. vznášet vůči jednotlivým orgánům a funkcionářům AKL ČR návrhy, podněty a připomínky , požadovat vysvětlení úkonů výkonných orgánů či vysvětlení určitého stavu, d. prezentovat se na veřejnosti a v rámci své činnosti jako člen AKL ČR, e. navrhovat udělení čestného členství, f. napadnout rozhodnutí orgánů AKL ČR, které se týká jeho osoby, resp. využít institutu soudní ochrany ve smyslu ustanovení § 15 zákona č. 83/1990 Sb. (tzv. soudní ochrana člena), g. účastnit se všech akcí pořádaných AKL ČR a využívat veškeré výhody členství zajištěné v rámci činnosti asociace, h. v případě sporů jakkoliv spojených s praxí klinického logopeda požádat AKL ČR o zajištění právní pomoci. xx.
Člen AKL ČR je zejména povinen: . zaplatit registrační poplatek při vstupu do AKL ČR, platit řádně a včas pravidelné roční členské příspěvky, b. vykonávat činnost klinického logopeda v souladu se všemi stavovskými předpisy AKL ČR, zejména v souladu s Etickou chartou logopedů, dodržovat obecně závazné právní předpisy, c. jako člen asociace vystupovat tak, aby reprezentoval, chránil, povznášel jméno AKL ČR, dále aby se spolupodílel na důstojném postavení profese klinického logopeda ve společnosti, d. v případě výkonu funkcí v AKL ČR tyto vykonávat bez nároku na odměnu, bez nároku na jakékoliv neoprávněné výhody s tím, že výkon funkce bude svědomitý, v duchu poslání asociace a s odpovědností vůči členům AKL ČR a majetku sdružení, e. účastnit se členského shromáždění, resp. svou účast v odůvodněných případech omluvit, f. dodržovat a plnit rozhodnutí orgánů AKL ČR, podřídit se kárné pravomoci Čestné komise AKL ČR, resp. odvolacího orgánu, g. bezodkladně hlásit orgánům AKL ČR, že hrozí materiální či morální újma sdružení a učinit vše, co lze po něm spravedlivě požadovat, k jejímu odvrácení , h. nahradit škodu, která byla AKL ČR nebo třetí osobě způsobena v příčinné souvislosti s porušením povinností člena AKL ČR (v případě nedbalostního zavinění je povinnost k úhradě škody limitována výší ročního členského příspěvku, v případě úmyslného zavinění je škůdce povinen uhradit škodu v celém rozsahu). ss.
Na jak dlouho je volena rada AKL: 3 roky 2 roky 5 let.
Jake povinnosti nam uklada eticky kodex : znat zakony a vyhlasky ovlivnujici nasi praci, , studovat kurzy do dokonceni atestace zachovavat standardy kvality pece.
Kdo definoval logopedii jako lékařskou vědu: Viktor Lechta Emil Fröschels.
Co je to CPLOL: = LCSTL = Stálá styčná logopedicko-ortofonická komise EU (Comité Permament de Laison des Ortophonic-Logopedes _ vznik 6.3.1988 slovenska asociace logopedu.
Čemu se věnoval prof. František Čáda: pedopatologie (etopedie) audiologie foniatrie.
Kdo je považován za zakladatele logopedie v ČR? Miloš Sovák František Čáda: Viktor Lechta.
Kdo u nás dělal depistáž poruch sluchu u malých dětí? Viktor Lechta Šupáček.
Kdo byl Ohnesorg? Fonetik z Brna lékař.
Kdo byl Herfort? lékař, ředitel, zakladatel Ernestina - ústav pro slabomyslné sociolog logoped.
Report abuse Consent Terms of use